Begeleider zomerkamp

13 december 2022
Begeleider zomerkamp

Een zomerkamp begeleiden is natuurlijk gewoon heel erg leuk. Toch kleven er nog veel meer voordelen aan deze vorm van (vrijwilligers)werk. Voordelen waar jij je hele (werkende) leven profijt van zult hebben. Lees alles hierover in deze blog! 

Ben je geïnteresseerd in het begeleiden van een zomerkamp? Bekijk dan onze vacatures! 

 

Begeleider tijdens een zomerkamp | Een upgrade voor je CV!

Het wordt steeds moeilijker om je te onderscheiden. Nu grote aantallen jongeren voor een universiteit kiezen, is solliciteren meer concurrerend dan ooit tevoren. Van stagejaren tot vrijwilligerswerk en deeltijdbanen, jongeren zijn voortdurend op zoek naar een manier om hun cv op te krikken. Veel jongeren willen graag de wereld rondreizen, maar maken zich zorgen over het effect daarvan op het vinden van een baan. Door bij een zomerkamp te gaan werken hoef je niet ver te reizen maar ervaar je wel nieuwe culturen, wat de vooruitzichten op een baan aanzienlijk kan verbeteren. Het werken bij een zomerkamp heeft een positieve reputatie voor het aanmoedigen van zelfontwikkeling onder zomerkampmedewerkers. Hierdoor kunnen mensen een wil om te werken ontwikkelen dat zich vertaalt in toekomstige carrière inspanningen. Een zomerkamp biedt jongeren de kans om het gevoel van vakantie te ervaren en tegelijkertijd waardevolle werkervaring op te doen. De werkervaring die wordt opgedaan tijdens een zomerkamp is voor recruiters een belangrijke vaardigheid geworden omdat het onafhankelijkheid en initiatief aantoont. Een zomerkamp biedt de kans om in korte tijd veel werkervaring op te doen, te gedijen in een andere omgeving en veel verschillende mensen  en activiteiten te ontdekken. Werken op zomerkamp is de perfecte manier om jouw CV te laten opvallen!

Een zomerkamp begeleiden vormt je karakter

Iedereen die met kinderen heeft gewerkt kan bevestigen dat het lonend is, maar ze zullen je ook vertellen dat het hard werken is. Je moet opstaan, verantwoordelijk zijn en zorgen voor een leuke en veilige omgeving. Werken op zomerkamp stelt medewerkers in staat precies dat te doen en daarom komen zoveel mensen steker en zelfverzekerder terug.

Zomerkamp brengt iemands ware persoonlijkheid naar boven, zodat ze kunnen ontdekken wat voor leider en rolmodel ze zijn. Zomerkampbegeleiders raken snel gewend aan de vaardigheden die nodig zijn om zich aan het dagelijkse schema te houden. Van het vragen aan de deelnemers om hun bed op te ruimen tot het controleren of ze hun tanden hebben gepoetst en zonnebrandcrème hebben gebruikt, het is gemakkelijk te begrijpen waarom veel begeleiders lachen over hoeveel ze op hun ouders gaan lijken!

Zomerkampbegeleiders vertrekken met een andere kijk op het leven. Ze begrijpen de waarde van een rolmodel waar andere naar opkijken en op vertrouwen. Ze begrijpen het niveau van vastberadenheid en doorzettingsvermogen dat hen voor de rest van hun leven positief zal beïnvloeden.

Een betaalbare manier om toch het vakantiegevoel te ervaren

 Terwijl je het kamp begeleidt krijg je onderdak, eten en drinken en aan het einde van de week een vergoeding. Je verdient dus geld terwijl je in een prachtige nieuwe omgeving samen met de deelnemers en je collega’s uitdagende activiteiten uitvoert en veel gezellige uitstapjes maakt. Dit gezegd hebbende is de ervaring zoveel meer waard dan het geld. Het is onmogelijk een prijs te zetten op de levenslange vriendschappen, het zelfvertrouwen en de algemene magie die zomerkamp oplevert.

Bij Summer Camps Holland ontdek je hoe mooi de Achterhoek is!

Kanoën over de oude IJssel, wakeboarden op recreatieplas Stroombroek, verschillende hoogte parcours ontdekken in het klimbos, mee-boeren op een echte boerderij, een tripje naar Movie Park Germany of Burgers Zoo in Arnhem. Kortom de Achterhoek heeft veel te bieden en dan hebben we het nog niet eens over onze eigen locatie gehad.

Het terrein van Summer Camps Holland is ruim 12 hectare groot en met de vele outdoor activiteiten waan je, je eigenlijk in de Ardennen van de Achterhoek. Met een 11 meter hoge klimtoren, een uitdagend survivalparcours, verschillende boogschietzones, vlotbouwstranden en een tokkelbaan is er genoeg uitdaging voor alle leeftijden!

Naast de Achterhoekse cultuur ontmoet je kinderen over de hele wereld en dus ook een hele reeks verschillende culturen. Verschillende mensen ontmoeten, vriendschappen sluiten en nieuwe dingen ontdekken, daar draait het allemaal om op zomerkamp.

Een ervaring die je onafhankelijker maakt

Nu veel jongeren zich onder druk gezet voelen om beslissingen te nemen voordat ze er klaar voor zijn, wordt het moeilijk om te weten welke stappen je moet nemen of je doelen te bereiken. Nu meer dan ooit is onafhankelijkheid een begerenswaardige vaardigheid waar mensen veel baat bij hebben. Als je een gevoel van onafhankelijkheid ontwikkelt, zul je begrijpen dat je, je eigen toekomst in handen hebt.

De beslissing om in de zomer een aantal weken thuis achter te laten en zelf kinderen op een zomerkamp te gaan begeleiden, is een belangrijke eerste stap naar onafhankelijkheid. Op kamp word je een rolmodel voor de deelnemers. Er wordt van je verwacht dat je leiding neemt en dat is misschien wel voor het eerst in je leven. Je leert van ervaren begeleiders hoe je bijvoorbeeld moeilijke situaties moet oplossen, hierdoor groei je als team maar ook zeker als individu en al deze ervaring neem je mee naar huis. Zomerkamp stimuleert de groei, zowel mentaal als fysiek en is dus de ideale plek voor jongvolwassenen om te leren!

Als zomerkamp begeleider kom je in contact met de echte wereld

In de huidige maatschappij zijn we afhankelijk geworden van technologie. Van sociale media tot apps, het is een normaal verschijnsel geworden om over straat te lopen en mensen te zien met hun ogen gericht op hun telefoon. Weg van de sociale media en de moderne druk, biedt zomerkamp een plek waar verbinding voorop staat. Het gaat erom kinderen te helpen zich sociaal en emotioneel te ontwikkelen, weg van het internet. Mobiele telefoons worden dus ook door onze begeleiding zo min mogelijk gebruik zodat alle aandacht uit gaat naar de kinderen en de activiteit die je op dat moment met ze uitvoert. Dit is tevens een goed voorbeeld voor de deelnemers en laat hen zien dat ze zich ook zonder hun telefoon kunnen vermaken.

Leren de verbinding te verbreken en je af te sluiten voor je online aanwezigheid is een indrukwekkende vaardigheid voor zowel de begeleiders als de deelnemers om te ontwikkelen in dit technologische tijdperk.

 

De vaardigheden, herinneringen en vriendschappen die je op kamp op doet, zullen een leven lang met je meegaan. Als je terugkomt van een geweldige zomerweek zal je merken dat je verandert bent in een meer zelfverzekerde versie van jezelf.

Dus waar wacht je op! Meld je aan als crewlid bij Summer Camps Holland!

https://www.summercamps.nl/nl/over-ons/vacatures/crew-summer-camps

Terug naar overzicht